Ex Libris: OŠ „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca domaćin likovne kolonije za decu i odrasle

Prethodna dva vikenda Osnovna škola „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca bila je domaćin grafičke likovne kolonije za decu i odrasle Prvi svetski rat ~ Ex Libris, koju je organizivalo Udruženje boraca SABOR, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u saradnji sa Kulturnim centrom Gornji Milanovac, slikarskom radionicom Zvezda Helios, Muzejom rudničko-takovskog kraja, Bibliotekom „Braća Nastasijević” i njihovom školom.

Na koloniji su učestvovali autori koje je na osnovu poslatih skica rađenih na zadatu temu (Prvi svetski rat i srpska vojska, ili istorijska ličnost, istorijski događaj, knjiga, dokument s tim u vezi) izabrao stručni žiri u sledećem sastavu: Dragana Bakić, diplomirani slikar i profesor likovne kulture; Goran Radomirović, diplomirani grafičar; Valentina Nađ, diplomirani vajar; Ivana Jovičić, MA konzervator i Nenad Gojković, profesor razredne nastave.

Sastavni deo crteža morao je biti i latinični natpis EX LIBRIS.

Svi učesnici likovne kolonije dobili su alat, sredstva, opremu i stručnu pomoć da svoje skice prebace na paus-papir, zatim na lino ploču, i da ih potom, tehnikom visoke štampe, izrade u tri primerka.

Izložba radova nastalih na ovoj likovnoj koloniji biće otvorena 12. marta, u 19 sati, u Galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja i trajaće do 15. marta.0 komentara

Još nema komentara

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *