Obaveštenja

NASTAVNICI NA OBUCI: Vežbaju za gimnazijska IT odeljenja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja počelo je sa realizacijom usko stručnih obuka nastavnika informatičkih predmeta koji će, školske 2018/19. godine predavati u gimnazijskim IT odeljenjima.

Prva obuka održava se danas i sutra u Računarskoj gimnaziji u Beogradu, saopštilo je resorno ministarstvo.
Više od 60 nastavnika iz 15 školskih uprava će izučavati nastavne sadržaje predmeta Programiranje i Računarski sistemi.

Predviđeno je da obuka traje 12 dana. Prva dva dana biće realizovana danas i sutra dok se nastavak obuke očekuje tokom avgusta i novembra.

Obuke za sprovođenje maturskog i završnog ispita

Stručnjaci Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u saradnji sa saradnicima iz škola, tokom aprila i maja meseca, realizovali su obuke za sprovođenje maturskog i završnog ispita, po novom konceptu u sledećim obrazovnim profilima: medicinska sestra – tehničar, farmaceutski tehničar, laboratorijski tehničar, fizoiterapeutski tehničar, stomatološka sestra-tehničar, kozmetički tehničar, tehničar za grafičku pripremu, tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, turistički tehničar, elektrotehničar za elektroniku na vozilima, elektrotehničar telekomunikacija, tehničar mehatronike, modni krojač, operater mašinske obrade i trgovac.

Na 19 obuka sprovedenih širom Srbije učestvovalo je 384 nastavnika iz 232 škole. Učešće na obukama uzeli su i predstavnici poslodavaca (19), socijalni partneri škola domaćina, koji će imati ulogu eksternih ocenjivača na završnom ispitu i maturskom praktičnom radu. Nakon obuka od učesnika se očekuje da po istom modelu realizuju obuke članova ispitnih komisija u svojim školama.

Projekat „ECEC – Early Childhood Education and Care“: Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Za potrebe realizacije projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, koji se realizuje uz pomoć zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj broj 8693YF, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je objavilo poziv zainteresovanim kandidatima da se prijave za sledeće pozicije:

OPŠTI CILJ PROJEKTA je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, naročito za decu iz osetljivih društvenih grupa. (више…)