Otvoren 8. BUDI konkurs – Ono što te čini srećnim!

Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI poziva sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu do 15 godina da pošalju svoje radove i pokažu šta ih čini srećnim. Konkurs je otvoren do 20. aprila 2019. godine. BUDI organizuju Kulturni centar Pančeva i UG BUDI.

BUDI, odnosno Bijenale umetničkog dečjeg izraza, jeste međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

Međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu ove godine održaće se od 15. maja do 15. juna u Pančevu.

BUDI predstavlja jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija posvećenih deci, a više informacija o festivalu možete naći na sajtu Kulturnog centra Pančeva.

IZRAEL – ZEMLJA KREATIVNE INSPIRACIJE

Ove godine gost-domaćin je Ambasada Izraela, zemlja kreativne inspiracije. Savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu je puno mašte, igre i zabave. Deca se odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama. Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine. Balagan, kreativni haos, pojam koji koriste, inspirisao ih je da izaberu temu za ovu godinu – Ono što te čini srećnim!

Pridružite im se u otkrivanju drugih zemalja i kultura, građenju prijateljstava i uživanju u igri.0 komentara

Još nema komentara

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *