Gornji Milanovac: Na trgu u četvrtak protestni skup “Zašto da obrazovanje vredi manje?!“

Jednočasovni protest milanovačkih prosvetnih radnika zbog neisplaćenih putnih troškova, biće održan sutra (24. januara), na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu.

Na protestnom skupu (od 12 do 13 časova), “Zašto da obrazovanje vredi manje?!“, kako je najavljeno, prisustvovaće prosvetari iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Ivanjice, a prisutnima će se obratiti i predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

USPRS Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac je uputio i otvoreno pismo ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u kojim ih obaveštavaju da se zaposleni spremaju na ulična okupljanja.Predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u telefonskom razgovoru sa predsednikom OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca Vladimirom Milisavljevićem, zatražio je da im se dostavi potpuna dokumentacija o toku sukoba u prethodnoj višemesečnoj borbi (više od 13 meseci), navodi se u saopštenju USPRS Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac.

“Zatražio je da se hitno potraži rešenje za postojeći problem i naglasio da ministarstvo nudi pomoć u prevazilaženju i ponudio stručnu analizu za mirno rešavanje sukoba. Ministru će sva dokumentacija koju budemo dostavili biti prosleđena u najhitnijem roku. Radnički protest, koji je najavljen pre više meseci, počinje da dopire do nadležnih službi. Pisma šaljemo i ostalim “, kažu iz milanovačkog sindikata prosvetara.

Izvor: GMinfo.rs

0 komentara

Još nema komentara

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *