Film koji će zabaviti mlade – Beldocs 2019

U okviru 14 selekcija, na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs 2019 koji će trajati od 8. do 15. maja, biće premijerno prikazano preko 100 filmova iz celog sveta. Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića. Predstavljamo vam film za mlade u kojem su glavni likovi dva psa, a koji će na zabavan i inspirativan način pružiti mlađoj publici uživanje tokom projekcije.

Los Reyes

Bettina Perut, Iván Osnovikoff, Čile, Nemačka, 2018, 78′

Festivali IDFA 2018, Guadalajara 2019

Čola i Fudbal su par uličnih pasa koji žive u skejt parku Los Reyes. Oko njih je čitav organizovani mikrokosmos, sačinjen od stvari, životinja i mlađih adolescenata koji su u sukobu sa odraslim svetom koji odbacuju, ali su obavezni da u njega uđu.

Čola je mlada i snažna kučka koja svoje dane provodi igrajući se loptama koje baca u bazene u kojima voze skejteri. Fudbal je stari pas, ali lep i energičan, koji opsesivno prati Čolu u ovoj igri. Ljudski svet se pojavljuje kroz priče adolescenata na putu ka odraslom dobu. Mi slušamo njihove glasove i vidimo fragmente njihovih tela kao deo okoline koja okružuje svet pasa.

O rediteljki: Bettina Perut rođena je 25. februara 1970. u Rimu, u Laciju, u Italiji, kao Elisabetta Perut. Ivan Osnovikoff je rođen 28. novembra 1966. u Čileu. Oni su producenti i režiseri, poznati po filmovima A Man Aside, La muerte de Pinochet, Welcome to New York, Noticias i Surire.

Subota 11. maj /20.00 / Dom omladine Beograda

0 komentara

Još nema komentara

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *